PRODEJNA V PRAZE je po rekonstrukci znova otevřena ♡

Jak jsem začala pracovat v BM

prodejna-black-mountain-hradec-kralove

 

Když se na mě obrátili z liberecké dílny s možností přispívat svými články do blogu na našem novém e-shopu, měla jsem z počátku velkou radost. Jupí! Mám práci svých snů a teď mně k tomu ještě bylo nabídnuto i psát, což je jedna z věcí, která mě fakt hodně baví! Jenomže! Ona to není zas tak jednoduchá disciplína, jak se zprvu zdá. Musíte mít totiž nápad, chytit tzv. slinu. Nevím, jestli se vám to stává taky, ale já bývám nejvíce tvůrčí v okamžicích, kdy se to absolutně nehodí a pochopitelně nemám po ruce nic, kam bych mohla ukládat své momentální nápady, myšlenky. Nejčastěji, když v obchodě nakupuju potraviny. To je činnost, která mě hodně (chápejte opravdu hodně) nebaví a tak zřejmě tzv. “vypínám” a “přepínám” na jiný mód. No a pak se u pokladny při pohledu na pás nestačím divit. Ale co, hlavně, že je téma a obsah na světě :)

Tentokrát je téma jasné a sice “Jak se to událo, že jsem se stala součástí firmy Black Mountain, proč v ní jsem, co tam dělám…?”, takže dnešní článek pro mne nebude snad tak složitý. Ale zaručeně bude dlouhý. Stoprocentně. Já vlastně ani krátce psát neumím, takže patříte-li mezi ty, kteří neradi přelouskávají dlouhé texty, v tom případě se buďto obrňte trpělivostí nebo to tady zkrátka rovnou utněte  :)

black-mountain-hradec

Nepamatuji si všechna data, ale domnívám se, že je tomu sedm nebo osm let, kdy jsem poprvé zaregistrovala Lucku Černohorskou (v té době ještě Černohorskou) a její značku Black Mountain na internetu, kde jsem si zjišťovala bližší informace o prodejní akci Dyzajn market v Praze. Vyskočily na mě fotografie jejích balónových sukní. Wow, řekla jsem si! To je paráda! Do té doby jsem nic podobného neviděla- tak specifický střih, originální výšivky, malbu…zamilovala jsem se na první pohled :) Začala jsem tedy pátrat na internetu, kde přesně takový kousek sehnat. A objevila jsem ji na Fleru a následně na e-shopu. Už si nevzpomínám, zda má první objednávka proběhla tam či tam. Každopádně proběhla a byla osudová. Prvním kouskem se u Black Mountain nekončí, nýbrž začíná (kdo z vás už v tom jedete taky, moc dobře víte, o čem mluvím) :)

Následně jsem se rozhodla, že musím zajet do Prahy na Dyzajn market a poznat “tu paní”, která tohle všechno vymýšlí a realizuje. Tenkrát jsem ovšem s Luckou myslím prvně přišla do kontaktu písemně, formou e-mailu, kdy jsem u ní dotazovala šaty na míru. Ihned reagovala, vyšla mně ve všem vstříc a ještě ke všemu byla velmi milá. Tedy další plusový bod. A tak jsem si řekla: “Koukej jet na trhy do Prahy a poznej ji osobně!” Nevím teď, zda to bylo prvně právě na již zmiňovaném Dyzajn marketu nebo Holešovice fashion marketu, každopádně bylo to v Praze a předčilo to veškerá má očekávání. Stála mezi dvěma štendry spolu se svou tvorbou a byla ještě milejší a sympatičtější, než jsem si do té doby myslela. Na všechny se smála, se všemi komunikovala, radila, hovořila jak o své tvorbě, tak i o běžných věcech všedního života. Pochopitelně jsem nakoupila (jak taky jinak, z Black Mountain s prázdnou prostě nezvládáte odejít) a odjela s příjemným pocitem domů.

Postupně mně do šatníku přibývaly další a další objednávky a do pošty také vyměněné e-maily s Luckou, kde jsem si psaly nejen o jejich kouscích, její práci, ale i tom, jak se máme.

black-mountain-hradec-saty

Lucka začínala do Black Mountain nabírat další a další pracovní síly a já jsem si v duchu přála bydlet v Liberci a umět šít a přijít k ní na pracovní pohovor a být přijata na její dílnu a nahlédnout pod pokličku toho všeho a podílet se na tvorbě. Ale bylo to nereálné. Jak přestěhování se do Liberce, tak umění šití. A když byl otevřen první krámek v Liberci, tak jsem si snila, jak tam prodávám ty nádherné kousky, které sama tak ráda nosím a dělám práci, která mě zkrátka a jednoduše baví a především, že pracuji pro zaměstnavatele, pro kterého pracovat chci, protože mně jeho firemní filosofie dává smysl.

A tak šel čas, roky míjely další roky a ocitla jsem se na sklonku konce roku 2018. Tou dobou jsme s Luckou pochopitelně byly stále ve spojení. Já jsem zrovna neprožívala příznivé období jak v pracovním, tak i v soukromém životě… A najednou přišel. Přišel TEN e-mail od Lucky a já to ani takhle zpětně nedokážu popsat slovy. Lucka mně již několikrát dříve psala, že zvažuje po otevření prodejny v Praze v roce 2018 zřídit další obchod a to konkrétně v Hradci Králové. Ale ani v nejdivočejších snech by mě nenapadlo, že se to stane skutečností, že já prostě takové štěstí nemůžu mít. A vida. Přišel den, kdy je Lucka rozhodnutá pro další radikální krok a chystá se expandovat do východních Čech :))) A chce, abych do toho šla s ní. O M G !!! Yesss! Znáte ten pocit? Ano? Ano, sny se stávají skutečností…nádhernou realitou nevšedně všedního dne. Zřejmě více nemusím popisovat, jak moc vděčná za nabídku práce v Black Mountain jsem…

No pak už to šlo ráz naráz. Bylo mně jedno kde přesně, za kolik… Ne, teď vážně, sešli jsme se s Luckou i s Jirkou v centru Hradce a řešili, co, jak, kdy asi a především kde. Vybrat to správné místo jak pro nás, tak hlavně pro vás, naše zákazníky. Naštěstí byl v té době celkem dostatek nabídek k pronájmu a začalo se vše chystat…

Jak to celé pokračovalo a co tam vlastně dělám, vám hned teď neřeknu, nechám si to do dalšího článku, ano? Ať jste napjatí jako kšandy :) Jako když čekáte na nový tisk :)))

Štěpánka - obchod Hradec Králové

black-mountain-hradec-srdce