PRODEJNA V PRAZE je po rekonstrukci znova otevřena ♡

Barevný velikonoční týden

Velikonoce dají všem na srozuměnou, že zima je definitivně za námi a žezla se ujímá jaro.

S Velikonocemi je spjata spousta pověr a tradic. Pojďte se na některé z nich podívat a nechat se inspirovat, co tyto dny "hodit na sebe". :)

 

Modré "uklízecí" pondělí a Šedivé "vymetu pavučiny" úterý už jsou za námi.

Pro křesťany je prvním důležitým dnem Škaredá středa. Tento den se vymetaly saze z komína. Lidová pověra praví, že kdo se v tuto středu mračí, bude se mračit celý rok. Zkuste tedy mrknout na náš e-shop a potěšit se pohledem na spoustu barevných kousků. A úsměv prosím! :)

O Zeleném čtvrtku se jí zelená strava - špenát, zelí nebo třeba salát z kopřiv. Tento den můžete podpořit také zelenou barvou na oblečení. To pak budete dozajista zdraví celý rok!

 

tyden_kolaz_1a

 

Velký pátek je spojován s magickými silami a v tento den by se také měly otevírat hory a vydávat své poklady. Dodržuje se půst, nemá se pracovat na zahradě a prát prádlo.

Bílá sobota získala svůj název podle bílého roucha novokřtěnců. Končí půst, pečou se beránci a mazance.

Velikonoční neděle nebo také Boží hod velikonoční připomíná Kristovo zmrtvýchvstání. Tento den se pečou beránci a malují vajíčka.

O Velikonočním pondělí (také se mu říkalo Červené pondělí) se chodí koledovat - ženy přijímají sílu a plodnost z pomlázek, rozdávají se vajíčka jako symbol nového života.

Tradice velí obléknout něco nového. Ideální příležitost k obnově šatníku. Ani naši muži přeci nedopustí, aby nás pokakal beránek. :)

 

tyden_kolaz_2a

 

Přejeme všem krásný jarní den a veselé velikonoční svátky. :)

Váš BM tým