Jak vybrat dětskou sukýnku?

I malé holčičky se chtějí líbit - podobat se maminkám, být za princezny. :) Při výběru oblečení pro děti se řídíme hlavně pohodlností, praktičností a úplně nejlépe, když dětem oblečení vydrží po více let. Naše sukýnky jsou v pase univerzální tak, že je oblékne roční miminko i desetiletá slečna. Vybíráte tedy už jen podle délky a vzhledu. Tápete, jakou délku zvolit? Třeba vám pomůžou následující obrázky, informace a velikostní tabulka. :)

kolaz_detske_sukne_j3

 

Dětské sukýnky jsou balónového střihu s dvojitým elastickým pasovým okrajem. Snížený pas má obvod 40 cm a dá se natáhnout až na dvojnásobek. Přesné rozměry jsou vždy uvedeny v popisku sukýnky. V pase je nechán otvor a jím protažená stuha, která pas stáhne a zároveň je to zdobný prvek… : ) Sukýnky jsou vypodšívkované - většinou polyesterovou látkou, která je vhodná jak na punčošky či legíny, tak na holé nožky.

 

JAKOU TEDY ZVOLIT DÉLKU?

Nejlepší samozřejmě je, když si může malá zákaznice sukýnku vyzkoušet. Zkusit lze v některém z našich obchůdků (Liberec, Praha, Hradec Králové) nebo na prodejních akcích. Někdy ale vyzkoušení není možné a je potřeba to odhadnout.

Sukýnky se dají nosit jak přes pupík, tak na boky. Náplet má na výšku 7–8 cm a je již započten v celkové délce sukýnky. Holčičky nejčastěji volí délku ke kolenům nebo kratší. Můžete ale zvolit i delší (především u menších dětí), taková sukýnka potom bude dělat radost i několik let. :)

Pro orientační představu, jak dlouhou sukýnku zvolit jsme sestavili přehlednou tabulku. Měřeno na modelkách se sukní s nápletem v pase a končící u kolen.

tabulka_velikosti_j1

Pro slečny starší 12 let již doporučujeme dospělé sukýnky. Záleží samozřejmě na tělesných proporcích.

Doufáme, že vám naše rady budou ku pomoci. Pokud máte jakýkoli dotaz, jsme tady pro vás. :)

Váš BM tým. :)