Nějak bylo, nějak je, nějak bude...

 ZAVŘENO! Slovo, které zasáhlo a ovlivnilo naše béemácké pracovní životy, když 15. 3. 2020 citelně udeřil Covid. Byli jsme nuceni ze dne na den uzavřít všechny tři obchody v Liberci, Praze a Hradci Králové, aniž bychom věděli, na jak dlouho. V ruce černý fix, jenž klouže po bílém papíře… “Z důvodu nařízení vlády je obchod uzavřen…” nevíme, do kdy. Co bude dál? Jak to jako bude probíhat? Kdy budeme moci opět otevřít? Přijdeme o práci? V hlavě se nám rojila spousta otázek a nikdo z nás na ně neznal odpovědi.

Viselo to ve vzduchu jako bouřková mračna. A tak jsme “uspaly” obchody, zamkly je na 7 západů, rozloučily se s těma našema holkama ve výloze a šly domů. 42. Trvalo to 42 dlouhých dní. Dní, ve kterých jsme napjatě sledovaly zprávy a věřily, že za 14 dní půjdeme opět do práce. A tak se z těch 14-ti dní stalo číslo 42. Po tolika dlouhých dnech jsme vás směly opět přivítat, a to 27. 4. 2020. Avšak se spoustou hygienických opatření, která nečinila radost ani nám, ani vám. Inu což, dobrá zpráva pro nás všechny v ten moment byla, že pokračujeme dál :)

A taky, že jo :) S příchodem jara a sluníčka se nám zvedla nálada a bylo veseleji. Ale stále nás trápila situace, jako taková :/ Nejen do našich soukromých životů udeřila pandemie. Chodily jste za námi vy, s vašimi smutnými příběhy a dělaly si alespoň drobné radosti novými kousky do vašich šatníků a těšily jste se na naše nové modely. Vždyť i takovéto maličkosti dělají radost a o to šlo v této nelehké době dvojnásob.

O víkendu 27. - 28. 6. 2020 jste nás přišly taktéž podpořit do Prahy na Dyzajn market :) Bylo nádherné počasí a člověk na chvíli na to všechno zapomněl…

Ale léto vystřídal podzim a s ním koncem října další nápis na dveřích “zavřeno”. Dalších 41 dní. Opětovně jsme na pár dní otevřely 2. 12. 2020 a otevřeni jsme zůstaly pouze do 23.  12.2020. Bylo to už nekonečné. Ta nejistota, smutné příběhy…stres cloumal námi všemi. Ale jelikož se blížil čas Vánoc, snažily jsme si to udělat pěkné. Jak pro nás, tak i pro vás :) Ustrojily jsme vánoční stromeček, pouštěly koledy a hlavně- vy jste nás solidně zazásobily cukrovím, takže jsme ty nervy zajedly notnou dávkou bílého štěstíčka a bylo nám zase fajn :)))

No a po vánočních svátcích? Dáváme si repete, jak jinak, že? Ale tentokrát již jakožto “výdejové okénko”. Jsme sice časově omezeni, ale frčímeee :) Trvá to už neskutečně dlouhou dobu, ovšem věříme a pevně doufáme, že již brzy otevřeme se vším všudy a vy si u nás budete moct prohlédnout a především vyzkoušet si naše oblečení, které na vás již netrpělivě vyhlíží z ramínek :) A my z poza pokladního pultu :) Jak my se na vás těšíme! Stavíte se…? :)

A abych nezapomněla na to podstatné! Moc a moc vám všem děkujeme za podporu! Za to, že si k nám i přes všechna ta příkoří posledního roku chodíte dělat radost. Každým nákupem podpoříte nejen práci nás v obchodech, ale i našich kolegyň na střižně, u šicích strojů, na expedici a v neposlední řadě také výrobce a tiskaře látek a přepravní společnosti, které nám všechny tyhle kousky včas doručí. Je nás spousta, kteří díky vám máme každý den práci. A Lucka může dál plnit svoje i vaše sny :)

Držme si palce, "Bude dobře" :)

Děkuji vám za celý kolektiv Black Mountain.

S pozdravy z domu od jídelního stolu :))

Štěpánka