PRODEJNA V PRAZE je po rekonstrukci znova otevřena ♡

Cesta výrobku dílnou...

Zajímalo by vás, jak vzniká oblečení v naší dílně? Rozhodli jsme se malinko poodkrýt pokličku a nechat vás nahlédnout do tajů jednotlivých výrobních procesů...

 

STŘIHÁRNA

Přeskočme výběr látek (který probíhá kdekoli a kdykoli  :D ) a dopravu. Když se látky dostanou na dílnu, putují do skladu. Někdy se látky rozstříhají hned, jindy čekají na svoji příležitost nějakou tu chvilku. Střihárna není jen o tom rozšmikat látku. Je to takový středobod dílny, odkud se koordinují naše švadlenky, aby měly vždy co šít. Na tomto místě se také vymýšlí a testují nové střihové varianty a materiály, projdou tudy také všechny opravy a úpravy.  Je to království Renči - hlavní střihačky a vedoucí šicí dílny a Ivy - pomocné střihačky a konstruktérky střihů. 

kolaz_striharnaa

 

VYŠÍVÁRNA

Kreativní srdce dílny ❤ Vznikají tady nejen výšivky na všechny naše sukýnky, šaty, šatovky, mikiny, ale také tady zdobíme naše výrobky malbou nebo třeba nažehlovacími aplikacemi a kamínky. Věříme, že i vyšívací stroje mají duši, tak s nimi často rozmlouváme a přemlouváme je, ať necuchají nit nebo nehrnou látku :) Proto také dostaly jména... Amálka, Béda, Cecilka, Čenda, Doubravka, Eda a Františka. Na tomto krásném tvůrčím místě řádí Jíťa, nově také Klárka a nebo se sem zaskočí kreativně vyřádit Lucka :)

kolaz_vysivarna2

 

ŠICÍ DÍLNA

Představte si prosluněnou místnost, soustředěné a usměvavé švadlenky u šicích strojů nebo žehlícího prkna, hromádky rozešitých dílů i hotových výrobků, poličky plné pestrobarevných nití... přesně takový obrázek uvidíte při vstupu do šicí dílny. Najdete tady Olinku, Helču, Káťu, Dášu, Marušku, Val, Janču, Beátu, Boženku a Markétku. Několik švadlenek pro nás šije i z domova a spolupracujeme také s externími šicími dílnami. Každá sukýnka, šatovka, tričko... prostě každý kousek ušily naše švadlenky s láskou a maximální péčí. Věříme, že to z našeho oblečení vyzařuje a je to právě to, co na něm máte rádi ❤

kolaz_dilna

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

Co si pod tím představit? Máme nastříháno, vyšito, ušito a zkontrolováno. Nyní je potřeba zboží přeměřit, opatřit visačkou s materiálovým složením, velikostí a cenovkou. Do některých kousků se ještě navlékají stuhy nebo šňůrky. Vše se spočítá, sepíše a uloží do regálu a na štendry, kde čekají, až si je vyberete. :) O tyto činnosti se starají holky z expedice a naše brigádnice - dlouhodobě Mája a Evička, ale také několik krátkodobých pomocnic. Když se práce nestíhá, přiskočí na pomoc kdo má ruce a nohy. :)

kolaz_pripravne_prace

 

SPRÁVA E-SHOPU

Když se přes množství zastávek stal z materiálu výrobek, přichází chvíle vám ho ukázat. :) Každý kousek se před vložením na e-shop vyfotí a upraví. Fotíme na stále stejné figuríně, z různých pohledů a také detaily. Fotky se snažíme upravovat tak, aby odpovídaly skutečnosti, což není vždy snadné (vůbec nic proti petrolejové :D ). Fotky s popisem a mírami se vloží do systému a zveřejní. Někdy po jednom, jindy hromadně. A tady už to znáte... :) Správu e-shopu má v malíčku Nikča. Následně s vámi řeší, ve spolupráci s Jančou, objednávky a dotazy k nim a celkově veškerou komunikaci.

kolaz_eshop

 

EXPEDICE

Výrobku se dotkne poslední (v případě obchodu předposlední :) ) pár šikovných rukou. Balíčky vám chystají Markét a Lucka. Vybraný kousek s přidanými vonnými mýdly a dárečky pečlivě zabalí. Velké množství objednávek jde na naše obchody v Liberci, Praze a Hradci Králové formou osobních odběrů. Ty pro vás od časného rána chystá Káča. Holky také vystavují faktury k objednávkám, dělají inventury a často si hrají na Colomba... sukně z objednávky je totiž zákonitě až na posledním ramínku a tričko vespod komínku :D

kolaz_expedice

 

PRODEJNY

Výrobku se dotkne poslední pár rukou... patří našim skvělým prodavačkám v Liberci, Praze a Hradci Králové... právě tady si můžete vyzkoušet různé střihy, materiály, barvy, délky a velikosti našeho oblečení. Můžete také využít možnosti osobního odběru a zboží si před koupí ještě prohlédnout, osahat, zkusit. Občas se v krámku objeví i nějaký ten poklad, který jste třeba už dlouho vyhlížely. Udělejte si k nám návštěvu, třeba tady čeká zrovna na Vás. :)
Těšíme se! ❤

kolaz_obchody