PRODEJNA V PRAZE je po rekonstrukci znova otevřena ♡

Bylo nebylo aneb 10 let Black Mountain

narozky1

Ušli jsme za tu dobu dlouhou cestu. Jaká byla? To se můžete dočíst právě teď...

Dne 15. 9. 2011 Lucka oficiálně otevřela dveře první dílny, kde Black Mountain vzniklo... :)
Sama vše od prvopočátku vymýšlela, tvořila, vyšívala, šila a v neposlední řadě prodávala. Balila sama balíčky, odepisovala na zprávy, jezdila na prodejní akce a vše dokola... :) Se vším jí pomáhal manžel a díky veliké poptávce si následně našla externí švadlenku, která je s námi doposud. Nejdříve jí v prosazení se hodně pomohl Fler.cz, poté došla řada i na vlastní e-shop, kam jsme se plně přesunuli.

3_a

Když síly na vše nestačily a práce přibývalo, pár brigádníků dílnou proběhlo, ale i tak si Lucka chtěla najít někoho na delší výpomoc. Souhrou několika náhod se do dílny dostala Nikča, na podzim 2014. Pomáhala přes Vánoce balit balíčky, naznačovat zboží, fotit ho a nahrávat na Fler a e-shop. Začala odpovídat na zprávy a komunikovat s vámi. Pořád se posouvala doba, po kterou u Lucky brigádničila, až se nakonec stala po pár měsících prvním oficiálním zaměstnancem... :) 

2_a

Nikča: "Bylo skvělý být u zrodu firmy, první rok byl poklidný a já se mohla vše naučit, poznat a zkusit. Byla to pro mě velká škola – bylo mi dvacet a začala jsem komunikovat s lidmi, poznávat textil, "pomalou" módu... Mohla jsem v práci fotit, což byl vždy můj největší koníček a měla jsem kolem sebe vždy hromady oblečení... to je sen! :)"

4_a

S příchodem Nikči se dílna přesunula o dvě patra níž, do mnohem větších prostor. Za ty roky prošla mnoha obměnami... :) Hlavní místnost nám nejdřív sloužila jako střihárna, šicí dílna a sklad látek, kancelář i fotokoutek. Teď už tu máme jen sklad hotových produktů e-shopu a expedice, vše ostatní se přesunulo do jiných místností v tomtéž patře... :)

5_a

Šicí dílna a střihárna je teď mnohonásobně větší, kanceláře se přesunuly vedle, a o skladu látek raději nemluvě... :)

6_a

Už jsme tu bourali a stěhovali tolikrát, že se to nedá dopočítat. Zažili jsme výměnu oken a podlah, prasklo nám topení a nafoukla se podlaha... Jeden týden jsme vedli e-shop v místnosti o pěti metrech... :) 

Do party přibyla švadlenka Janča a převzala šití šatovek. Na jaře 2016 nastoupily další dvě švadlenky  Val a Marcela. Souhrou osudu a šílených událostí se ve firmě urgentně "ocitla" Jarka a na chvíli zastoupila Nikču. Firma se rozvinula za kratičkou chvíli o jednou tolik zaměstnanců.

8_a

Nikča začala vyšívat a u toho se starala o část komunikace, s focením a jinými pracemi pomáhala brigádnice Simča. Jarka si vzala na starost účetní záležitosti a finance a přibrali jsme druhou Nikču na expedici a přípravu zboží.

V tutéž dobu nám osud do cesty přihrál prostor v Liberci a člověka, který přišel s myšlenkou obchodu. A do 14 dnů byl obchůdek na světě...

V krámku začala prodávat Líba, aktuálně se tam můžete potkávat s Apolenkou... :)

7_a

A pokračujeme dále... Do firmy se na podzim dostala náhodou Renča, která je teď vedoucí dílny. Z prodejních akcí nám zůstala účast jen na Dyzajn marketu několikrát do roka a byli jsme rádi, že to ustáváme... :)

9_a

Kolem svatby Lucky na jaře 2017 přišla na pomoc Markét a ta nyní zodpovídá za expedici... :) Nabalovaly se další švadlenky  Katarina, Olinka, Maruška, Dáša a Helča. 

Lucka se umístila na 3. místě "Vodafone firma roku 2017 v libereckém kraji" a mezitím v bříšku už nosila své miminko... :)

10_a

Na jaře 2018 se Tomášek narodil a ihned se stal parťákem pro všechny možné podnikatelské činnosti... :) 

11_a

Aby se mu Lucka mohla věnovat, tak se o firmu a zaměstnance zatím staral její muž Jirka...

V srpnu jsme do party přibrali kreativní Jíťu. Vyzkoušela tady víc činností, ale nakonec zůstala u výšivek, tvorby newsletteru a jiných tvořících radostí. Kousek po ní přišla Léňa a ta se chopila účetnictví, faktur, reklamací a vratek. :)

nadyzajn

A aby toho tento rok nebylo málo, 1. 10. 2018 jsme dokázali otevřít obchod v Praze... :) 

Opět to obnášelo spoustu práce, protože v prostoru před námi byla podsklepená vinárna... Podlahy, štendry, pult, úklid, výloha, lidi... Několik cest do Ikey a několik aut harampádí. 

Navézt zboží, zprovoznit osobní odběry, zahájit otvíračku a modlit se, aby se vám tam líbilo a abyste si tam našli cestu... :)) 

V obchodě u nás začala Magda, kterou při mateřství vystřídala Terka a opravdu velké množství šikovných brigádnic, co u nás jsou už také nějaký ten pátek!

obchod_praha_puvodni

Po vzoru Liberce a Prahy jsme na jaře roku 2019 (přesně 10. 4. 2019) otevřeli dveře našeho vlastního obchodu i v Hradci Králové. Otevření opět předcházelo nemálo práce, snahy a služebních cest... výsledek ale stojí za to :) A vešel se nám tam i gaučík :))

Od začátku se tady můžete potkat se Štěpánkou, která se hodně zasloužila o to, že je obchod otevřený právě tam :) Ku pomoci jí je několik šikovných brigádnic.

hradec

Na podzim se do libereckého týmu přidala Káťa, která se stará o chod všech obchůdků a chystá osobní odběry... :)


obchody_predavani_j1

Další úspěšný rok plný změn za námi. Že bychom se zvládli vyfotit všichni??? :)

12_a

Rok 2020 začal stavebně  rekonstrukcí vyšívárny. Původně 2 místnosti se proměnily v jednu. V současnosti v této místnosti "bydlí" 8 vyšívacích strojů, žehlící a zažehlovací lis, spousta barevných nití, barviček a šablonek na malování, fólií a kamínků na zažehlování.

 rekonstrukce_vysivarna3

Markét v expedici doplnila Lůca, pohodová ženská, která vše zvládá s nadhledem a humorem, spolu teď balí balíčky. Brigádně u nás hodně pomáhá Mája.

Na jaře jsme přivítali Klárku  druhou kreativní polovičku Jíti. Tančí spolu kolem strojů a tvoření. Klárka začala jezdit na Dyzajn markety, stará se o outlet a instagram. Jako zástup za Léňu přišla Péťa, která ale vzápětí zjistila krásnou novinku... :) Teď má tedy administrativu na starosti Janča, která u nás chviličku pracovala brigádně. Ze švadlenek letos přibyla Boženka a Beáta. Uff... Je nás mnoho, že? :))

Březen 2020 a koronavirová krize  V dílně se zastavila výroba veškerého oblečení, aby ji vystřídalo šití látkových roušek. Přidal se úplně každý, kdo měl volné ruce... celá dílna se semkla, aby mohla alespoň malinko pomoci. Hlavně ve zdraví, a hlavně díky vám! :))

rousky

Rok 2020 je plodný nejen na novinky na našem e-shopu, ale také na miminka ❤ Po Magdě z pražského krámku a Léně, přibyly ještě 2 malé uzlíčky, a to Lucce z libereckého obchodu a Pétě. Administrativu po Pétě převzala Janča.

tehule

Jejich židle je totiž už pověstná. Pro někoho vítaná, pro někoho obávaná... kdo na ni dosedne... vy víte, co :)) (pozn. Nikči: "Já se té židli vyhýbám, co se dá :D")

Ještě před koncem roku jsme stihli zprovoznit nové prostory střihárny. Renča má konečně dlouhatánský střihačský stůl. :) Vznikl i nový prostor pro Ivu, kde chystá nové střihy.

striharna_j1

V prosinci jsme přestěhovali pražský obchod do nádherných (a také větších) prostor na Karlíně.

prana_nova

Podzim, zima 2020 a jaro 2021 nebylo příznivé pro naše obchody. Nemohlo se v nich nakupovat vůbec nebo fungovaly v omezeném režimu jako výdejní okénko. Velmi děkujeme za podporu a každou návštěvu v tomto období! ❤

Rok 2021 byl ve znamení nových střihů a zamířili jsme také na nové prodejní akce.

cestujeme

Chtěli bychom vám všem moc poděkovat! Díky vám teď slavíme tak významné výročí. Bez vás bychom nebyli, kdo jsme. Jste naším hnacím motorem, naší inspirací. Díky vám rosteme a plníme si své sny...

Děkujeme, děkujeme, děkujeme ❤

spolecne_foto_bezparuzku

Na další roky máme ještě spoustu velkých plánů. Pořád se máme kam se posouvat a co zlepšovat.

Rok 2022 bude velký, těšte se!

 

dekujeme